Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Kaikki blogit puheenaiheesta Keräily

Wanha tawara tarinoi

Nykyisin on muotia hyljeksiä tavaraa ja ihailla tyhjää tilaa avaraa. Lehdet ovat pullollaan juttuja vaaleapintaisista "tyhjiöistä" ja niiden "valaistuneista" omistajista, jotka kauppaavat aatettaan; näin luovuin turhasta, tehkää te samoin. Itsekin yritin erään muuton yhteydessä "valaistua", luopua, pelkistää. Sitten jokin meni pieleen.

Eurokerääjät kunniaan

Euroaikaisten keräilykohteiden menekistä erilaisissa huutokaupoissa päätellen, on olemassa tietty joukko sekä rahojen että postimerkkien keräilijöitä, joita kiinnostaa nimenomaan eurojulkaisut. Esimerkiksi koska postimerkkien käyttömäärät vähenevät koko ajan, niin uusimmista kirjelähetyksistä leikatut leikkeet kiinnostavat huutokaupassa, etenkin loistoleimaiset. Nythän vuoden 2019 alusta merkkejä ei voi käyttää enää paketeissa joten ikimerkkien käyttökohteet edelleen vähenevät. Täten en ihmettele, että kiinnostusta kulkeneisiin merkkeihin riittää.

Kansallinen muumimuki-päivä

Nyt sitä sitten saa, uutta muumimukia, jota myydään vain tänään. Huuto.net-palstalla pyynti on jo päälle satasen luokkaa. Mihin lie hinta iltaa kohden siitä kohoaa. Jonotus alkoi jo eilen ennen puoltayötä.

Nimikirjoitukset ja selfiet

Nimikirjoitusten hankkiminen kuuluu joidenkin kulttuurinystävien harrastukseen, eri taiteen ja urheilun aloilla. Nimmareiden keräilijöistä kuuluisia oli Eki-Setä, joka käsittääkseni keräsi laajan ja varsin täydellisen kokoelman aikansa populaariviihteen tähdistä. Käyttäen siihen melkoisesti aikaa ja vaivaa. Luin hienoisella ihastuksella myös promoottori Antti Einiön kertomuksia signeerattujen poptähtien valokuvien kokoelmastaan, joista on ollut myymässä merkittävää osaa.

Mikä hitto niissä VHS:sissä viehättää vielä vuonna 2015?

(Julkaistu alumperin harrastusblogissani osoitteessa http://ullakoltajakirpparilta.vuodatus.net)

Korkataampa sitte tämä blogi VHS-kaseteilla. Mää oon tosi monesti joutunu selittämään hämmästyneille ihmisille että kahtooko joku muka vieläki niitä ja minkä takia? 

Mulla siinä on ennen kaikkea nostalgiset syyt, aivan niinkö vaikka jollain vinyylikeräilijällä tai NES:siä hakkaavalla retropelaajalla. Teknisesti parempia ratkasuja olis kyllä saatavilla, mutta vanhempi ja köppäsempi miellyttää enemmän, koska tuo muistoja. 

Julkaise syötteitä