Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Kaikki blogit puheenaiheesta Sijoittaminen

Tammikuu 2018

Nyt kun helmikuu vetelee viimeisijään on hyvä palata hetkeksi tammikuun tapahtumiin.

Meillä on käytössä taloudenhallintaan itse tehty excel-taulukko, johon syötämme kuukausittain toteutuneet kulut ja menot. Eli kaikesta rahankäytöstä keräämme kuitit talteen ja kuukauden vaihduttua käymme ne läpi lajitellen ja taulukkoon syöttäen. Tämä on nyt toinen vuosi, kun käytämme systeemiä ja tuloksia on alkanut jo tulla. Verrattuna aikaisempaan mutuiluun on nyt kulujen ennakointi parantunut ja rahankäyttö järkevöitynyt. Enää ei ole tullut kuukausia, että tilit olis imetty kuiviin.

Mistä on kyse

Tämän blogin tarkoitus on käsitellä ja kertoa meidän talouden hoidosta ja tilasta. Aion käyttää teksteissäni ihan oikeita lukuja ja aukaista miten meillä raha liikkuu. Tarkoitus ei ole neuvoa ketään, vaan antaa ideoita ja ajatuksia. Saa myös ihmetellä ja nauraa meidän virheille, jos siltä tuntuu.

Talouteemme kuuluu 2 aikuista, 2 lasta, 3 kissaa, 1 auto (Alfa Romeo), sekä 2 omakotitaloa (toinen taloista autio ja osittain purettu).

Velkaa on enemmän kuin tarpeeksi.

-Asuntovelkaa n.158t€

-kulutusluottoja 36t€ (remonttilainoja, luottokortteja, auto)

Kesäpörssiäinen

"Maailman pörssien pitkään jatkuneet nousukäyrät ovat herättäneet keskustelua mahdollisista markkinoille paisuneista kuplista."

 

Elämässä on omat hyvät puolensa, kuten ennustettavuus. Aurinko nousee ja laskee sekunnilleen laskettuna aikana. Virtakatkoksia ei ole ollut, mitä nyt aurinko joskus piilottelee kuun takana – joskus päinvastoin. Kevät tulee aina ajallaan ja Suomen kesät ovat lyhyitä sekä vähälumisia. Ennusteet pitävät, säät tuppaavat reistailemaan.

Julkaise syötteitä