Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Historia

Rempseä Keskisarja naistutkijan hampaissa

Kun parikymmentä vuotta Minna Canthia tutkinut naistohtori lyttää suositun miespuolisen historiantutkijan tulkinnat hullunkurisiksi, ilmassa on akateemisen tasa-arvotaistelun henkeä. Tohtori Minna Maijala iskee tohtori Teemu Keskisarjaa ja muita miespuolisia historiantutkijoita ja heidän tulkintojaan vastaan Minna Canthin hengessä.

"Huwitukseksi ja hyödytykseksi" - Suometar 1847 Nro 36

07.09.1847 Nro 36                      Europaeus ja paimentytöt

  Aloitan nyt mielestäni hyvin ansaitun tauon tämän sanomalehtikatsaukseni kanssa. Syyskuun 1847 numerosta löytyy sentään jollain tavalla sopiva välietappi, Europaeuksen kertomus kansatieteelliseltä matkaltaan. Aina ei tarvinnut vaivautua uuvuttaville retkille Paanajärvelle, Uhtualle tai Vienaan. Kiinnostavia kohteita löytyi lähempääkin, tällä kertaa Loviisan takaa.

"Huwitukseksi ja hyödytykseksi" - Suometar 1847 Nro 22

1.6.1847 – nro 22 ”Köyhyys tuo toran talohon”

  Edellisestä Suomettaresta ei löytynyt mitään veisteltävää, joten harppaan suoraan kesäkuun alkuun, numeroihin 22 ja 23. Alan näköjään kyllästyä pitkiin juttuihin sukulaiskansamme madjaarien kulttuurista tai kieliopillisista kiistoista (…joissa Gottlund-parkaa piikitellään edelleen).

Isontalon Antti hautoi Marskin murhaa

Hätkähdin hieman, kun luin uutta kirjaa suomalaisista SS-miehistä. Kirjassa esitettiin yhtäkkiä varmana tietona, että seitsemän sodan veteraani Antti Isotalo (1895-1964) oli valmis antamaan käskyn Mannerheimin murhaamiseksi jatkosodan jälkimainingeissa. Alahärmässä syntynyt Isotalo oli kuuluisan puukkojunkkarin Antti Isotalon pojanpoika.

Eräiden SS-miesten haaveilema vallankaappaus, johon Isotalon väitetty murhasuunnitelma liittyy, on sivujuonne uudessa kirjassa (André Swanström: Hakaristin ritarit - Suomalaiset SS-miehet, politiikka, uskonto ja sotarikokset, Atena 2018).

"Huwitukseksi ja hyödytykseksi" - Suometar 1847 Nro 19

11.5.1847 Nro 19                         kielioppia ja köyhäinapua                                 

"Huwitukseksi ja hyödytykseksi" - Suometar 1847 Nro 14

6.4.1847, nro 14     juurten etsintää Aasiassa       

Julkaise syötteitä