Nabenschaltung "Samoin kermavaahto on tyypillinen dilatantti (reopektinen) fluidi."

Kaikki blogit puheenaiheesta Earth hour

Sammutetaan katuvalot

Viime kuukausien aikana on keskusteltu siitä, voisiko Rovaniemellä kaupungin katuvalot sammuttaa niinä iltoina, kun tiedossa on näyttävät revontulet. Kaupunginjohtaja Lotvonen taisi lehtihaastattelussa luvata, että näin ilman muuta tehdäänkin, jos ennusteet revontulista ja sopivan kirkkaasta säästä sattuvat yhteen. Näin siksi, että hyvin suuri osa kaupungissamme vierailevista turisteista haluasi nähdä revontulet ja sivistyksemme tuottama valosaaste häiritsee niiden näkemistä.

Maan tunti, tunnin maa

Lauantaina 19.3. juhlitaan Maan tuntia, Earth Hour'ia. On hieno asia, että viikon päästä kaikkialla maailmassa ollaan valmiita toimiin Maan puolesta ja ilmastonmuutosta vastaan. Kaikki tiedostavat ilmastonmuutoksen uhkat ja realiteetit: tulemme menettämään veden alle uniikkeja alueita mm. Oseaniassa, hirmumyrskyt tulevat lisääntymään ja aiheuttamaan niin ihmishenkien kuin aineellisia menetyksiä ja monia muita kohtaloita.

 

Earth Hour ja päästöt

Earth Hour on WWF:n organisoima tapahtuma, joka kannustaa ”sammuttamaan somen” ja ”sytyttämään kynttilän” ilmaston puolesta lauantaina 28.3. kello 20:30 kunkin henkilön paikallista aikaa. Ymmärrettävästi ele on symbolinen, mutta lasketaanpa tapahtuman vaikutukset päästöihin.

Julkaise syötteitä